Biografie

Biografie

Mijn naam is Sandra Konst. Ik ben in de winter van 1974 geboren in Goes, Zeeland. Als kind speelde ik graag buiten en kon ik verwonderd om me heen kijken naar de natuur die veranderde door de seizoenen heen. Mijn favoriete seizoen was de herfst, met de prachtige, vlammende kleuren van de herfstbladeren, en het knusse van avonden thuis. Ik schreef graag verhalen en ging het liefst elke week naar de bibliotheek voor een stapel nieuwe boeken. Daar kon ik helemaal in wegdromen.

Later besloot ik om naar de PABO te gaan zodat ik juf kon worden. Maar ik ben na een jaar gestopt omdat het onderwijs toch niet precies was wat ik zocht. SPH (sociaal pedagogische hulpverlening) sloot beter aan.

Daarna heb ik verschillende banen gehad in de jeugdzorg en (toch het) onderwijs, zoals docent Social Work op de Hogeschool Zeeland en Intensief Pedagogisch Thuishulpverlener. Op mijn 23e ontdekte ik yoga. Het werd een nieuwe passie. Yoga gaf me rust en houvast in het soms drukke leven.

Ik kreeg ondertussen twee dochters en een zoon. Tegen mijn 40e jaar begon ik aan een nieuwe fase: ik wilde me intensief gaan verdiepen in yoga. Na jaren van zelf yoga beoefenen vond ik het tijd om zelf les te gaan geven. Ik begon aan één opleiding, maar al snel volgden er meer. Ik volgde de opleiding holistische kinderyoga, mindfulness met kinderen, heartfulness en therapeutische kinderyoga bij Arterre in Nijmegen. Daarna volgden bijscholingen bij Jip & Jan in Almere en Pure Yoga Rotterdam (kundalini yoga for kids and teens, chakra kinderyoga, jongens in hun kracht en yoga for the special child). Ik begon aan de 4-jarige opleiding docent integrale yoga bij yogaschool de Toermalijn in Middelharnis, en daarnaast de bijscholingen ashtanga yoga (AYA Domburg), kriya yoga (De Toermalijn in Middelharnis) en yoga en hormonen in de wisseljaren van de vrouw (Pure Yoga in Rotterdam). Het waren intensieve jaren van lesgeven en studeren naast mijn gezin en baan in de jeugdzorg. Maar wat voelde dit goed!

Ondertussen pakte ik het schrijven weer op. Ik schreef blogs over yoga en yoga lifestyle die gepubliceerd zijn in de Yoga International, YogiYogablad en de ZeeuwZe. Ook schreef ik blogs over opvoeding en reizen, voor held & mama en ikwilreizen.nl

Ik maakte zelf verhalen als inleiding voor de thema's bij kinderyoga. Ik begon helende verhalen te schrijven voor kinderen met speciale vragen die naar de therapeutische yoga kwamen. Eén van de verhalen ging over Draakje Durf. Ik schreef dit verhaal voor een bijzonder meisje. Ze was wat onzeker en tijdens spannende situaties begon ze anders te ademen waardoor ze fysieke klachten kreeg. Door Draakje Durf te creëren kreeg dit meisje het gevoel niet de enige te zijn met angst en onzekerheid. Door adem oefeningen leerde ze, net als Draakje Durf, om weer controle te krijgen over haar eigen lichaam. Ik kreeg veel positieve reacties op Draakje Durf.

Op een dag waagde ik de sprong en stuurde het verhaal van Draakje Durf naar een uitgever, want een boek uitgeven was een grote droom van me. Het was meteen raak! Bullseye Publishing (Weert) gaf Draakje Durf in boekvorm in januari 2018 uit en het werd tevens mijn debuut in de schrijverswereld.

 

Naast het boek verscheen er ook een kinderyoga lesbeschrijving zodat yogadocenten en ouders met meer oefeningen aan de slag kunnen.

In het zelfde jaar, november 2018, kwam mijn tweede boek uit, Prins Borealis. Dit moderne sprookje gaat over de verwondering van de seizoenen en nodigt je uit om de seizoenen volop te beleven, met je zintuigen open. Ik kreeg inspiratie voor Prins Borealis tijdens mijn winterse reis naar Fins Lapland, waar ik betoverd werd door de prachtige Scandinavische wildernis en het magische Noorderlicht.

Met de natuur als inspiratiebron ben ik daarna ook gedichten en haiku’s gaan schrijven.

Ik ben blij mijn drie passies te kunnen combineren: schrijven, yoga en de natuur. Mijn lievelingsseizoen is nog steeds de herfst. En ik ben blijven wonen in het prachtige Zeeland, de plek waar ik het liefst thuiskom na reizen door verschillende landen om inspiratie op te doen...

Ik ben SKJ geregistreerd (kwaliteitsregister jeugd voor jeugdzorgwerkers)

CONTACTGEGEVENS

Email : sako74@zeelandnet.nl
KvK : 60531177
Tel : 06-47696346
IBAN : NL31 INGB 0792 8254 70

Vul hier het contactformulier in