Boek Draakje Durf en de drakenadem en Draakje Durf kinderyoga lesbeschrijving

Ik ben de auteur en bedenker van ‘Draakje Durf’. Het boek ‘Draakje Durf en de Drakenadem’ kwam in januari 2018 uit.

Ik schrijf zelf verhalen als inleiding tijdens mijn kinderyogalessen. In deze verhalen kunnen kinderen situaties herkennen en het geeft meteen de sfeer van de les aan. Het verhaal van Draakje Durf sloeg meteen aan.  In 2017 heb ik het verhaal van Draakje Durf naar een uitgever gestuurd, omdat ik dacht dat wel meer kinderen geholpen zouden kunnen worden als ze zichzelf kunnen herkennen in een verhaal en handvatten krijgen om hier mee om te gaan. De uitgever reageerde enthousiast en zo werd ik schrijfster!

Draakje Durf gaat over een klein draakje dat door een nare gebeurtenis opeens anders gaat ademen en soms zelfs bang wordt voor situaties die hij moeilijk vind. Draakje Durf gaat dan met zijn moeder naar een adem-juf en leert dan door wat oefeningen om zichzelf weer rustig te maken. Draakje Durf krijgt op deze manier weer zijn zelfvertrouwen terug. Naast een voorleesverhaal bevat het boek ook ademoefeningen en achtergrondinformatie.

 

Recensie van Helen Purperhart:

‘Sandra volgde haar therapeutische kinderyoga opleiding bij Jip & Jan. Ze heeft een super leuk boekje geschreven met de titel ‘Draakje Durf en de Drakenadem’. Het boekje is goed te gebruiken door ouders, kinderyogadocenten, kindercoaches en leerkrachten die kinderen willen leren om bewust te worden van de manier waarop ze ademen. Goed ademen draagt namelijk bij aan zelfvertrouwen en controle (terug) krijgen over lichaam, emoties en geest. Naast dat het boekje leuk is om voor te lezen aan kinderen bevat het ook een aparte lesbrief met oefeningen om direct met kinderen aan de slag te gaan’.

Naast het boek is er ook een kinderyoga lesbeschrijving te koop voor leerkrachten, therapeuten maar ook ouders kunnen dit samen doen met hun kind.

Het boek is te koop via bol.com, lokale boekhandels en bullseyeshop.nl (of bullseyeshop.be). De lesbeschrijving is te koop via bullseyeshop.nl of bullseyeshop.be. Je kunt zowel het boek als de lesbeschrijving ook via mij bestellen via een persoonlijk bericht.

 CONTACTGEGEVENS

Email : sako74@zeelandnet.nl
KvK : 60531177
Tel : 06-47696346
IBAN : NL31 INGB 0792 8254 70

Vul hier het contactformulier in