Kinderyogalessen

Eén keer per maand geef ik kinderyoga in 2 verschillende leeftijdsgroepen in het yogacentrum aan de  Stalstraat 23 in Goes.

Er is een groep voor kinderen van 4-8 jaar en een groep voor kinderen van 8-12 jaar.

Ik geef sinds 2014 kinderyogalessen in groepen. Ik heb opleidingen gevolgd in Holistische kinderyoga, mindfulness en meditatie met kinderen en diverse bijscholingen zoals Chakra yoga, Kundalini yoga for kids and teens, Yoga avonturen en Jongens in hun Kracht. Na een aantal jaren lesgeven heb ik een eigen manier ontwikkeld waarin ik intuïtief voor de groep sta en de kinderyogales vooral baseer op principes vanuit de integrale yoga. Natuur en de seizoenen staan vaak centraal tijdens de lessen.

Kinderen leren tijdens yoga het verschil tussen spanning en ontspanning. Ze leren zich beter te concentreren. Ze leren hoe ze hun hoofd kunnen ‘leegmaken’ na een drukke dag. Door de asana’s (yoga houdingen) maken we het lichaam soepel. Je wordt bewust van je lijf en je leert om ‘goed’ en volledig te ademen.

Integrale yoga heeft als doel om kinderen in elk aspect te laten ontwikkelen, zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel. Ook leert het kind alles te integreren in het dagelijkse leven.  Elke les heeft een thema zodat de kinderen spelenderwijs kunnen kennis maken met alle aspecten die deze vorm van yoga heeft:

·   

• Fysiek (de yoga houdingen oftewel de asana’s, zodat de ruggengraat soepeler wordt en de energie vrijuit kan gaan stromen. Ook maken we gebruik van adem
  oefeningen oftewel Pranayama)
• Mentaal (je hoofd leegmaken door middel van zintuigspellen, concentratie oefeningen en meditatie)
• Emotioneel (leren dat je je gedachten en emoties de baas kunt zijn)
• Spiritueel (jezelf leren kennen en inzicht krijgen in je eigen innerlijke processen, vertrouwen op je eigen intuïtie)

Wil je een keer mee doen, stuur me dan een berichtje. Elke losse les kost 10 euro.

Kinderyoga lessen zijn op dinsdagen van 15.30-16.30 uur in de Stalstraat 23 in Goes. Informeer naar de exacte data.

 

CONTACTGEGEVENS

Email : sako74@zeelandnet.nl
KvK : 60531177
Tel : 06-47696346
IBAN : NL31 INGB 0792 8254 70

Vul hier het contactformulier in