Therapeutische kinderyoga

 

Heeft je kind specifieke eigenschappen? Merk je dat je kind het wat moeilijk heeft en weet je niet hoe je kan helpen? Heeft je kind bepaalde lichamelijke klachten (vermoeidheid, slapeloosheid, buikpijn) en is er niet direct een oorzaak te vinden? Heeft je kind weinig zelfvertrouwen of is het juist ongeremd?
Dan zou therapeutische kinderyoga misschien kunnen helpen.

De sessie vind plaats in het yogacentrum aan de Stalstraat 23  in Goes, op afspraak. Therapeutische yoga is een speciaal op maat gemaakt programma, afgestemd op specifieke wensen of klachten. Elke sessie is individueel. Ik ben gespecialiseerd in het werken met kinderen met ADHD, autisme, hoog-sensitieve kinderen en kinderen die faalangstig zijn.

Na een intake via de mail maken we samen de hulpvragen helder. Daarna maak ik een op maat gemaakt programma van een uur, dat ik samen met het kind uitvoer. Het programma bevat ademoefeningen (Pranayama), ontspanningsoefeningen en yoga houdingen (asana’s) die werkzaam zijn op een bepaald gebied of klacht. Ik maak ook gebruik van (zintuigen-) spellen en bewegingsspellen. Therapeutische yoga leert je kind het verschil tussen spanning en ontspanning. Ik geef jou en je kind handvatten om te kunnen ontspannen. Ik maak gebruik van helende verhalen zodat het kind zich herkent en het gevoel krijgt niet alleen te staan met bepaalde vragen. We sluiten de sessie gezamenlijk met de ouder af en je krijgt handvatten mee naar huis om zelf aan de slag te gaan. Natuurlijk kunnen we desgewenst meerdere sessies inplannen of kun je de sessie uitbreiden met reiki en/of kindermassage.

CONTACTGEGEVENS

Email : sako74@zeelandnet.nl
KvK : 60531177
Tel : 06-47696346
IBAN : NL31 INGB 0792 8254 70

Vul hier het contactformulier in