Wie ben ik?

Mijn naam is Sandra Konst, moeder van 3 kinderen en van huis uit Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. Mijn grote passies zijn yoga, schrijven, reizen en de natuur. De laatste tijd komen deze passies steeds meer samen.

Ik wilde van kinds af aan juf worden, want ik wist al op jonge leeftijd dat ik later graag met kinderen wilde werken. Maar eenmaal op de PABO voelde ik al snel dat ik daar niet op mijn plek zat. Een grote groep kinderen les geven paste niet bij mij. Elk kind is anders en uniek. Niet alle kinderen leren op dezelfde manier en je kunt kinderen laten groeien door je te verdiepen in wat bij een kind werkt en wat niet. Bovendien is er meer dan alleen maar leren vanuit schoolboeken. Voor mijn gevoel klopte het huidige onderwijssysteem niet bij wat ik belangrijk vind en ik ging naar een andere opleiding; de opleiding SPH en dat voelde meteen goed!

Na mijn diplomering ging ik werken in verschillende werkvelden met kinderen en heb ik me verder verdiept door de opleiding Intensief Ambulante Gezinsbegeleiding ( HBO+ ) te volgen. Hiermee was ik in staat om ouders/gezinnen met opvoedingsvragen beter te kunnen ondersteunen. Ik werd systeemtherapeut. Ook heb ik mijn onderwijsbevoegdheid behaald en werd ik later docent Social Work op de Hogeschool Zeeland. Momenteel werk ik sinds 2009 als Intensief Pedagogisch Thuishulpverlener waarbij ik gezinnen met opvoedingsvragen ondersteun. Daarnaast geef ik nog steeds af en toe gastlessen bij de opleiding pedagogiek op de Hogeschool Zeeland.

Mijn persoonlijke passie is yoga. Ik heb sinds mijn 23e jaar intensief verschillende vormen van yoga beoefend. Eerst deed ik graag (ashtanga-)yoga als vorm van sport in de sportschool, later begon ik juist de ontspannende werking van (Hatha-) yoga te waarderen.

Nog later, toen ik in een moeilijke periode van mijn leven zat, merkte ik dat yoga mij kon helpen. Door yoga te beoefenen kwam ik meer bij mezelf, mijn kern. In plaats van weg te lopen van de pijn, doorstond ik het juist en liet ik de pijn toe. Hierdoor begon ik me sterker te voelen. Ik merkte dat yoga therapeutisch kon werken en begon me meer en meer in yoga te verdiepen. Wat ik ontdekt had, wilde ik graag weer doorgeven aan anderen!

Ik startte met het volgen van een kinderyogaopleiding, zodat ik naast mijn vaste baan in de Jeugdzorg ook kinderyogalessen kon geven. Wat een voorsprong zouden kinderen hebben als ze al op jonge leeftijd kennis kunnen maken met yoga! Na deze basisopleiding volgde ik de therapeutische kinderyogaopleiding en gaf ik kinderyogalessen via mijn eigen bedrijf Sandra Konst Kindercoach onder andere op een BSO en wekelijks in centrum t Westlicht.
Yoga had me zo in zijn greep, dat ik daarna ben doorgegaan met het volgen van yogaopleidingen om me te verdiepen in de yogafilosofie en ook les te kunnen geven aan volwassenen. Uiteindelijk gaf ik ook groepslessen hormoonyoga aan vrouwen en integrale yogalessen in de avonduren. Welke opleidingen ik allemaal heb gevolgd, kun je hier onder lezen.

Behalve yoga, is schrijven ook een passie van me. Ik heb blogs over yoga en yoga lifestyle geschreven die gepubliceerd zijn in de Yoga International, Yogi Yogablad, en de ZeeuwZe online magazine. Momenteel schrijf ik blogs voor Held&Mama. Daarna heb ik twee kinderboeken en een kinderyoga lesbeschrijving geschreven. Met deze boeken wil ik opvoeders en kinderen stimuleren om met een nieuwe blik de wereld in te kijken. Draakje Durf en de Drakenadem is een boek waarin je leert (weer) controle te krijgen over je lichaam en geest door middel van je adem. In Prins Borealis leer je met een andere blik naar de natuur en de seizoenen te kijken.

Kinderen en opvoeding horen bij mijn persoonlijke yoga-pad. Het komt als vanzelf steeds weer op mijn weg. Daarom heb ik gekozen om geen yogalessen meer te geven aan volwassenen, hoewel ik wel veel opleidingen hiervoor gevolgd heb, maar me volledig te richten op kinderen. Dat doe ik nu door middel van integrale kinderyoga, reiki, kindermassage, yogatherapie en de boeken die ik heb geschreven. Momenteel ben ik bezig met de opleiding integrale yogadocent. Voor mijn eindscriptie onderzoek ik hoe je de waarden en inzichten vanuit de yogafilosofie kunt integreren in de huidige Westerse opvoeding. Op deze manier kunnen kinderen naast de cognitieve kennis die ze in grote hoeveelheden krijgen aangeboden op scholen, beter verankeren maar ook een hele andere kant van zichzelf leren ontwikkelen. En dat is de weg van het Zelf.

Ik ben aangesloten bij de Yoga Federatie Zeeland en ben geregistreerd als Jeugd -en gezinsprofessional bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).

Opleidingen:

Kinderyoga:
• Holistische kinderyoga (Arterre Nijmegen)
• Mindfulness en meditatie met kinderen (Arterre Nijmegen)
• Heartfulness (Arterre Nijmegen)
• Therapeutische kinderyoga (Arterre Nijmegen)
• Kindermassage (Sepia opleidingen Vlissingen )
• Yoga for special needs (Pure-Yoga Rotterdam)
• Diverse bijscholingen bij Jip & Jan Academie (Antwerpen en Almere), zoals Kundalini yoga for kids and teens, Jongens in hun Kracht, Krachtspelmethode, Chakra kinderyoga en Yoga-
  avonturen.

Yoga voor volwassenen:

• Ashtanga Yoga Teacher Training door Manju Jois (AYA, Domburg) (25 uur)

• Hormoonyoga door Maria den Hartog

• Yoga en Hormonen in de Wisseljaren van de Vrouw (Pure Yoga, Rotterdam) (80 uur)

• Integrale Yoga niveau 1 en 2 (praktijk en yogaschool de Toermalijn, Middelharnis). (200 uur, momenteel studeer ik door tot 500 uur)

• Reiki 1 (praktijk en yogaschool de Toermalijn, Middelharnis, april 2018)

• Yin yoga (Arhanta Academy)

• Bijscholing bekken en lage rugklachten, yogaschool en praktijk de Toermalijn Middelharnis.

• Training Yoga Meditatie voor Zelfrealisatie van Swami Ma TripurashaktiAlgemeen:

• Sociaal Pedagogische Hulpverlening (Hogeschool Zeeland, Vlissingen)

• Intensieve Ambulante gezinsbegeleiding (NHL Hogeschool, Leeuwarden)

• Didactische aantekening (Hogeschool Zeeland)

• Geef-me-de-vijf training (Colette de Bruijn), specialisatie voor autisme

CONTACTGEGEVENS

Email : sako74@zeelandnet.nl
KvK : 60531177
Tel : 06-47696346
IBAN : NL31 INGB 0792 8254 70

Vul hier het contactformulier in