Yoga therapie voor kinderen

Ik bied 2 soorten yoga therapie voor kinderen aan:


• Therapeutische kinderyoga

• krachtspelmethode

Therapeutische kinderyoga:

Heeft je kind specifieke eigenschappen? Merk je dat je kind het wat moeilijk heeft en weet je niet hoe je kan helpen? Heeft je kind bepaalde lichamelijke klachten (vermoeidheid, slapeloosheid, buikpijn) en is er niet direct een oorzaak te vinden? Heeft je kind weinig zelfvertrouwen of is het juist ongeremd? Dan zou een sessie therapeutische kinderyoga misschien kunnen helpen.

De sessie vind plaats in centrum ’t Westlicht in Goes op afspraak. Therapeutische yoga is een speciaal op maat gemaakt programma, afgestemd op specifieke wensen of klachten. Elke sessie is individueel. Ik ben gespecialiseerd om te werken met kindjes met ADHD, autisme, hoogsensitieve kindjes en kindjes die faalangstig zijn.

Na een intake via de mail maken we samen de hulpvragen helder. Daarna maak ik een op maat gemaakt programma van een uur, die ik samen met het kind uitvoer. Het programma bevat ademoefeningen (Pranayama), ontspanningsoefeningen en yoga houdingen (asana’s) die werkzaam zijn op een bepaald gebied of klacht. Ik maak ook gebruik van (zintuigen-) spellen en bewegingsspellen. Therapeutische yoga leert je kind het verschil tussen spanning en ontspanning. Ik geef jou en je kind handvatten om te kunnen ontspannen. Ik maak gebruik van helende verhalen zodat het kind zich herkent en het gevoel krijgt niet alleen te staan met bepaalde vragen. We sluiten de sessie gezamenlijk met de ouder af en je krijgt handvatten mee naar huis om zelf aan de slag te gaan. Natuurlijk kunnen we desgewenst meerdere sessies inplannen.

Krachtspelmethode:

Als je geïnteresseerd bent in Ayurveda (Oosterse geneeswijze) of meer wilt weten over welk type je kind is, dan is de Krachtspelmethode geschikt. Ayurveda gaat uit van 3 verschillende menstypen, de zogenaamde ‘Dosha’s’: Vata, Pitta en Kapha. Elke kracht is in ieder mens aanwezig. In de Ayurveda gaat men er van uit dat 1 of 2 krachten in een persoonlijkheid eruit springt. Dat is je constitutie. De kunst is om balans te zoeken in het lichaam. Als je bijvoorbeeld snel afgeleid bent, creatief bent en veel energie hebt, dan is jouw constitutie wellicht Vata. Dan is het belangrijk dat je op tijd rustmomenten neemt (of creëert voor je kind) en aan de slag gaat met bepaalde oefeningen. Tijdens de Krachtspelmethode maak ik gebruik van het Krachtspel om zo inzicht te krijgen in de constitutie van je kind. We gaan ook bewegen met yoga oefeningen. Je krijgt natuurlijk tips en adviezen mee naar huis. De Krachtspelmethode gaat uit van 3 soorten krachten, vertaald naar kinderen: Windkracht (vata), Zonkracht (pitta) en Rotskracht (Kapha).

Ik ben aangesloten bij de International Association of Yoga Therapist.

CONTACTGEGEVENS

Email : sako74@zeelandnet.nl
KvK : 60531177
Tel : 06-47696346
IBAN : NL31 INGB 0792 8254 70

Vul hier het contactformulier in