Zoutman

  

Zoutman

‘Zout?’ vroeg ik, oprecht verbaasd.

‘Zout zuivert, zout neemt de bitterheid weg van de koffie. Zout kan zelfs de bitterheid van mensen wegnemen. Er is een hele wereld vol ingrediënten die je kunt gebruiken om mensen te helpen. Tenminste, als je daar voor openstaat.’

Helena werkt in een verzorgingstehuis en komt daar in contact met Jakob, afkomstig uit Slovenië. Jakob wordt voor haar de vader die ze nooit heeft gehad en ze hebben samen fijne gesprekken. Daarnaast leert hij haar alles over koffie. Na zijn plotselinge overlijden laat hij haar drie dingen na: een sleutel, een envelop met bankbiljetten en een brochure van de Universita del Caffe in Triest. De sleutel is van Jakobs kamer in het appartementencomplex van zijn beide dochters in Piran in Slovenië, boven hun koffiehuis. Het is al snel duidelijk wat de bedoeling was: Helena kan in Piran wonen en studeren aan de speciale koffie-universiteit.

Het is gedurfd, maar Helena waagt de sprong en komt in een heel andere wereld terecht. Daar ontdekt ze bijzondere eigenschappen in zichzelf, waar Jakob de kiem voor heeft gelegd. Een bijzondere roman over kansen, keuzes en koffie.

Auteur: Sandra Konst
Uitgave: maart 2022, Elikser uitgeverij Leeuwarden

ISBN: 9789463654241

 

Verkrijgbaar bij alle boekhandels, bol.com en www.elikser.nl
CONTACTGEGEVENS

Email : sako74@zeelandnet.nl
KvK : 60531177
Tel : 06-47696346
IBAN : NL31 INGB 0792 8254 70

Vul hier het contactformulier in